Wij geloven in de schoonheid en waarde van ieder mens

Pers & media

Bedankt voor je interesse in Museum of Humanity. Wil je meer informatie of een interview aanvragen met Ruben Timman neem dan contact met ons op via:

ruben@museumofhumanity.nl 
06-12408226

Persberichten:

18 mei 2022 - Opening Wij zijn Zaanstad
5 mei 2022 - Concert Sam Shackleton en S. Lois
5 juli 2021 - Museum of Humanity ingepakt met portretten

Beeldmateriaal 'Wij zijn Zaanstad':

Bronvermelding bij gebruik beelden: Museum of Humanity

Over Museum of Humanity

Museum of Humanity is een initiatief van documentair fotograaf Ruben Timman. Het is ontstaan na een droom in 2001. De afgelopen achttien jaar verzamelde hij zo’n zevenduizend portretten van mensen overal ter wereld. Altijd fotografeert hij mensen voor een zwart doek, zodat iedereen gelijkwaardig in beeld komt – of het nu een rijke zakenman, een kind of een vluchteling is. Een deel van zijn collectie hangt in het museum op het Hembrugterrein in Zaandam. 

Museum of Humanity gelooft in de schoonheid en waarde van ieder mens en wil de wereld ervan overtuigen dat ieder mens een meesterwerk is. De stichting ziet zichzelf niet als een museum, maar als een beweging van mensen die de wereld mooier maken. Daarom vinden er ook pop-upexposities plaats in binnen- en buitenland en worden er – onder andere met School of Humanity – trainingen en educatieprogramma’s gegeven aan scholen en bedrijven. Het project 'Wij zijn Zaanstad' is onderdeel van het nieuwe initiatief 'Color your city'. Museum of Humanity zoekt partners in andere steden om ook daar alle nationaliteiten in beeld en verhaal vast te leggen.

Algemene persbeelden:

Press kit