School of Humanity

Hoe kijk je naar de ander en naar jezelf?

Jongeren hebben ons hart gestolen. Hun puurheid, onbevangenheid en potentie is prachtig. Tegelijk hebben ze zo hun struggles om de wereld te begrijpen en hun unieke weg te vinden. School of Humanity wandelt graag even met jongeren mee tijdens deze ontdekkingstocht. Hoe kijken ze naar de ander én naar zichzelf? 

School of Humanity inspireert en daagt scholieren en studenten uit om zichzelf en de ander als mooi en waardevol te zien. Onze programma's sluiten aan bij de belevingswereld van jongeren en spelen in op actuele thema's, zoals eigenwaarde, de 'Instagram-cultuur', pesten of eenzaamheid. We gebruiken verschillende creatieve (kunst) vormen, waarbij onze portretten en verhalen altijd een centrale rol spelen. Zodat jongeren anders kijken naar zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

(tekst loopt door onder de foto)

Lesprogramma: Je bent prachtig

Waar denken jongeren aan bij schoonheid en waardigheid? Hoe kijken ze naar zichzelf en de ander? Op zoek naar eigen antwoorden gaan ze tijdens de workshop aan de slag in het museum. Hun bevindingen delen ze in kleine, veilige groepjes. Ook krijgen ze praktische en creatieve oefeningen om écht naar elkaar te leren kijken en maken ze hun eigen ‘meesterwerk’ met de camera. Deze workshop kan onderdeel zijn van een themaweek, of geïntegreerd worden in lessen filosofie, maatschappijwetenschappen, levensbeschouwing en kunstvakken.

Duur: 2,5 uur
Locatie: Museum of Humanity Zaandam
Aantal deelnemers: 20-30

(tekst loopt door onder de foto)


Huur 'Museum in a box'

Geen gelegenheid om naar Museum of Humanity te komen? Huur dan onze Museum in a box. Een interactieve kist met portretten, instructies en opdrachten om een betekenisvol programma op school te organiseren.

Duur: vanaf 2 lesuren
Locatie: eigen schoolgebouw
Aantal deelnemers: 1 klas per licentie
Lees hier meer over 'Museum in a box'


 

Nieuwsgierig?

Neem dan contact op met Vera Timman, coördinator School of Humanity

T 06 47363578
vera@museumofhumanity.nl