Feest van de Mensheid Zaanstad

Het Feest van de Mensheid is vrij toegankelijk voor alle Zaankanters. De activiteiten vinden plaats op het grasveld naast BIND op het Hembrugterrein, op steenworp afstand van Museum of Humanity.

New Moon Orchestra
Het programma begint met de multiculturele band New Moon Orchestra en de middag wordt afgesloten met een optreden van een Zaanse band. Vanaf 13.45 uur zijn er diverse workshops van Fluxus. Je kunt drummen, bamboehutten bouwen, Arabisch koken of iets anders creatiefs doen. De bezoekers oefenen samen een circusact die ze die middag opvoeren.

Levende boeken
Tussen 14.00 en 16.00 uur begint er ieder half uur een gesprek met een Zaankanter met een bijzonder verhaal. De Mensenbieb laat in samenwerking met De Zaanse Verhalen inspirerende mensen aan het woord die je meenemen in hun wereld. Ze laten de harde en de zachte kanten van hun leven zien en tonen hoe ze met veerkracht overeind blijven. Maak kennis met werelden die je nog niet kent. Per gesprek van twintig minuten kunnen maximaal drie mensen aanschuiven. Je kunt nu HIER al een 'boek' reserveren.

Eten en drinken verbindt
Op het feest zijn veel nieuwkomers via COA, New Bees en taalcafé De Sluis. Zij verzorgen heerlijke hapjes uit diverse windstreken. Een makkelijke en leuke manier om kennis te maken en in gesprek te gaan. Bij Bind is de ontmoetingsplaats voor een drankje en om elkaar te leren kennen.

Kleurrijkheid van de mensheid 
Zaanstad bestaat dit jaar vijftig jaar en in de gemeente wonen mensen met naar schatting ruim honderdtachtig verschillende culturele achtergronden. Nu kun je de nadruk op de verschillen en uitdagingen leggen, die er zeker zijn, maar waarom gaan we niet genieten van al die verschillende talen, gewoontes, gerechten en prachtige verschijningsvormen van de mensheid? Precies daar draait het om tijdens het Feest van de Mensheid op zondag 23 juni. Eet, drink, geniet en ontmoet!