Kleur jouw stad

'Colour your city' is een project van Museum of Humanity om alle nationaliteiten in een stad in beeld te brengen. In Zaanstad resulteerde dit op 25 juni 2022 tot een unieke ontmoeting tussen al die prachtige inwoners uit de gemeente tijdens de opening van de expositie 'Wij zijn Zaanstad'. In totaal werden er door het team van Museum of Humanity ruim honderd vertegenwoordigers van verschillende nationaliteiten geportretteerd. Ook deelden alle deelnemers een 'wereldpicknick' met elkaar, was er live muziek en diverse workshops.

Het project 'Color your city' is nu op zoek naar een nieuwe stad. Museum of Humanity draagt zo bij aan gelijkheid binnen onze samenleving en versterkt de lokale gemeenschap. Dit doen we door de diversiteit van een gemeente in beeld te brengen. Met behulp van portretten, verhalen en een aanvullend programma samen met lokale partners worden mensen en culturen met elkaar in verbinding gebracht.

Wil jij met ons alle nationaliteiten in jouw stad portretteren en zo mensen en culturen met elkaar in verbinding brengen? Laat van je horen via info@museumofhumanity.nl of via 06-19561732.

+ 4

Over Museum of Humanity

Museum of Humanity is een initiatief van documentair-fotograaf Ruben Timman en ontstaan na een droom in 2001. De afgelopen vijftien jaar verzamelde hij achtduizend portretten van mensen overal ter wereld. Altijd fotografeert hij hen voor een zwart doek, zodat iedereen gelijkwaardig in beeld komt. Of het nu gaat om een rijke zakenman, een kind of een vluchteling. Een deel van zijn collectie hangt in het permanente museum op het Hembrugterrein in Zaandam.  Museum of Humanity gelooft in de schoonheid en waarde van ieder mens en probeert de wereld te overtuigen dat ieder mens een ‘meesterwerk’ is – museumwaardig. De stichting ziet zichzelf niet als een museum, maar als een beweging van mensen die de wereld mooier willen maken. Daarom vinden er pop-up exposities plaats in binnen- en buitenland, worden er – met School of Humanity – trainingen en educatieprogramma’s gegeven aan scholen en bedrijven en werkt de stichting altijd samen met lokale partners voor een passende randprogrammering.