Jos
1988
Veenendaal, september 2022
Gelukkig sta ik stevig in m’n schoenen

"Ik lag vijf maanden in coma en twee keer nam mijn familie aan de rand van mijn bed afscheid van me. Toch zit ik hier – in mijn rolstoel. Daar ben ik in terechtgekomen na een ongeluk in 2006. Ik fietste met een koptelefoon op en hoorde de auto niet aankomen. Eenmaal uit coma wilde ik – linksom of rechtsom – weer kunnen lopen en dat is me uiteindelijk gelukt." 

"Helaas kreeg ik in 2018 opnieuw een ongeluk, waardoor ik bijna opnieuw moest beginnen met lopen. Jammer genoeg kon ik door de coronacrisis minder grote stappen zetten met de fysio dan ik wilde en dus zit ik nog altijd in een opbouwfase.

Vóór het ongeluk was ik een graag geziene gast in Veenendaal, maar daarna verloor ik bijna al mijn vrienden. Gek genoeg mis ik ze niet, want door het hersenletsel herken ik ze niet meer. Toch vereenzaamde ik wel wat en daar deed de pandemie nog een schepje bovenop. Gelukkig sta ik stevig in m’n schoenen. Ik wil positief blijven, al heeft iedereen weleens een mindere dag. Als ik dat bij iemand om me heen zie, dan zorg ik er graag voor dat ze met een glimlach verder kunnen.”

Jos (1988) is een geboren en getogen Veenendaler en was in 2022 onderdeel van de expositie 'Veerkracht' in zijn gemeente. Hij houdt van muziek en van de natuur.