'We all' - over de schoonheid van verbinding

Zoek de verbinding met andere mensen – alleen dan kom je als mens volledig tot je recht! Dat thema staat centraal in onze nieuwe expositie 'We all' in Museum of Humanity Zaandam. Vanaf vrijdag 30 juni 2023 hangt het industriële pand vol met nieuwe portretten van de mensheid, onder wie de Belgische psychiater Dirk De Wachter.

In het voorjaar van 2023 bestaan we vijf jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum hebben we eerdere werken uit diverse pop-upexposities in binnen- en buitenland teruggehaald naar ons ‘hoofdkwartier’ in Zaandam. Deze werken vormen samen met nieuwe portretten en verhalen de basis van de expositie 'We all'.

De nieuwe expositie kenmerkt zich door grote banners met portretten. Bij binnenkomst kun je niet om het doek met een foto van Dirk De Wachter heen. Loop je verder het museum in, dan ontdek je diverse half-transparante fotobanners die een labyrint vormen waar de bezoekers doorheen kunnen dwalen. Ook wordt je oog getrokken door een bijzondere installatie: The carrousel of connection. Aan deze zwevende ‘carrousel van verbondenheid’ hangen tientallen portretten van mensen die met koorden letterlijk met elkaar verbonden zijn.

Een route op de grond leidt je als bezoeker door het gebouw. In een speciale videotent spreekt Dirk De Wachter bezoekers toe met zijn warme, wijze woorden. Neem plaats in de tent en laaf je aan zijn boodschap die hij exclusief voor ons op video insprak, ook hieronder te zien.