'Wij zijn Zaanstad'

Het is ons gewoon gelukt! Met honderden deelnemers aan 'Wij Zijn Zaanstad' hebben we diversiteit heel positief en kleurrijk op de kaart gezet. Door mensen van meer dan honderd verschillende nationaliteiten in de gemeente te portretteren, en ook door elkaar te ontmoeten tijdens het Feest van de Mensheid op 25 juni 2022.

Begin 2022 portretteerden en interviewden we zoveel mogelijk mensen met een verschillende afkomst in Zaanstad. Van jong tot oud, van rijk tot arm, van klein tot lang en van Assendelft tot Zaandam. In totaal staat de teller nu op ruim honderd landen en volken! De expositie Wij zijn Zaanstad ging op 25 juni 2022 feestelijk open in het bijzijn van burgemeester Jan Hamming, veel geportretteerden en betrokkenen bij het museum.

De zoektocht gaat door
De komende periode zoeken we rustig door naar nog meer nationaliteiten in Zaanstad en jij kunt ons helpen. Wie weet hebben we dan in 2024 – als Zaanstad 50 jaar bestaat – van echt elke nationaliteit een vertegenwoordiger ontmoet én geportretteerd. Bekijk hier lijst van ontbrekende landen.

'Color your city'
Het project Wij Zijn Zaanstad is Museum of Humanity ten voeten uit en je begrijp vast dat dit – wat ons betreft – naar meer smaakt. In Zaanstad, in heel Nederland en ver daarbuiten. Lees meer over Color your city

Foto's: Ewien van Bergeijk
Video: Stefan de Vries

+ 10